نحوه پرداخت ارزش افزوده پیمانکاران
درخصوص نحوه پرداخت ارزش افزوده پیمانکاران و شرکتهای فعال در زمینه های پیمانکاری مدیریت کل حسابداری ، وصول و استرداد سازمان امور مالیاتی پیرو نامه دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران به شرح زیر اعلام نظر نموده است :
دبیر و عضو هیئت مدیره سندیکای شرکتهای ساختمانی
بازگشت به نامه شماره 66204/1401/ص مورخ 1401/07/22 موضوع درخواست اصلاح نحوه اخذ مالیات بر ارزش افزوده از شرکتهای پیمانکاری به استحضار می رساند :
مطابق ماده (4) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400/03/02 فرآبند تسویه بدهی مودیان از جمله پیمانکاران ، مهندسان مشاور موضوع این ماده به تفصیل بیان شده است.
مطابق تبصره (1) این ماده اصل بر نقدی بودن معاملات است مگر نسیه بودن معاملات و دریافت و پرداخت های مرتبط با ان در سامانه مودیان ثبت و به تایید طرفین رسیده باشد و مزابق تبصره (2) این ماده مودی با رعایت تبصره (1) مجازاست پرداخت مالیات و عوارض فروش این نوع معاملات را تا زمان پرداخت ثمن معادله توسط خریدار یا مبلغ قرارداد توسط کارفرما ، متعاقباً به تاخیر بیندازد و سازمان امور مالیاتی کشور تا زمان پرداخت مالیات و عوارض فروش این نوع معاملات توسط کارفرما یا خریدار ، مودی را مشمول جریمه تاخیر در پرداخت نخواهد کرد .
همچنین مطابق تبصره (3) ماده (4) این قانون تکلیفی برای کارفرمایان و سازمان امور مالیاتی کشور پیش بینی شده است “…. چنانچه کارفرما از پرداخت مالیات و عوارض فروش خودداری کند ، بعد از انقضای مهلت قانونی ، اصل مالیات و عوارض و جریمه های متعلق به آن توسط سا زمان از طریق علیات اجرایی از کارفرما وصول و اصل مالیات و عوارضص به حساب پیمانکار منظور خواهد شد . “
همچنین مطابق تبصره (4) ماده (4) این قانون پیمانکاران و مهندسان مشاور موضوع این ماده می توانند از اوراق تسویه خزانه موضوع ماده (2) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 1394/02/01 و اوراق مالی اسلامی که توسط دولت منتشر می شود ( منوط به دریافت مستقیم از دولت ) برای تسویه مالیات و عوارض خود استفاده نمایند .
بنابراین با عنایت به مراتب فوق ستفاده از اوراق تسیه خزانه و همچنین اوراق مالی اسلامی برای تسویه مالیات و عوارض ارزش افزوده مستلزم انجام فرآیند مزبور برای دوره های زمستان سال 1400 به بعد خواهد بود که مراتب رفه ابهامات و مشکلات مطروحه برای اجرای عملیاتی دریافت اسناد مزبور در دست پیگیری می باشد .
برای دریافت مشاوره و نیز کلیه خدمات حسابداری و مشاوره مالیاتی با ما در تماس باشید :
تلفن ۱ : ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۲
تلفن ۲ : ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۳
فکس : ۸۸۲۰۵۷۶۶ ۲۱ ۹۸++
Email: Info@ArghamNegar.com