مهندسی ارزش
مهندسی ارزش در هزینه یابی هدف برای کاستن از هزینه محصول از طریق تجزیه و تحلیل تعامل بین انواع مختلف کارآمدی محصول (انواع مختلف قابلیت های نصب شده بر روی محصول ) و قیمت تمام شده کل محصول مورد استفاده قرار میگیرد . اولین و مهمترین اقدام در مهندسی ارزش را اجرای یک تجزیه و تحلیل مصرف کننده در حین طراحی محصول جدید یا تجدیدنظر در محصول موجود تشکیل می دهد. تجزیه و تحلیل مصرف کننده به قصد تشخیص ارجحیت های حساس و مورد نظر مصرف کننده و متعاقب آن تعریف کار آمدی جدید و مورد درخواست در محصول صورت میگرد.
نوع مهندسی ارزش مورد استفاده بستگی به دامنه کارآمدی محصول دارد . برای یک گروه از محصولات –شامل خودرو ، نرم افزار کامپیوتر ، و تعدادی محصولات مصرفی الکترونیک از قبیل دوربین و تجهیزات سمعی و بصری –کارآمدی می تواند بالنسبه ساده و از طریق حذف یا اضافه شدن آن صورت گیرد. در این دسته از محصولات عرضه مدل های جدید یا به روزآوری مدل های فعلی به دفعات روی داده ، وارجحیت های مورد نظر مشتری درباره آن ها به سرعت در حال تغییر است . به همین خاطر ، تولید کننده باید تلاش کند تا هر مدل جدید مجموعه ای انتخابی از کارآمدی ها را در آن ها تعبیه نماید. در مورد خودرو ، اضافه کردن کارآمدی جدید به منزله عرضه عملکرد نو و امنیتت تازه در مدل جدید است . در نرم افزار کامپیوتری ، کارآمدی جدید شامل قابلیت اجرای وظایف یا تجزیه و تحلیل های تازه توسط یک برنامه می باشد .
” مهندسی ارزش در هزینه یابی هدف برای کاستن از هزینه محصول مورد استفاده قرار می گیرد ”
در مقابل ، در مورد گروه دیگری از محصولات ، تعبیه کارآمدی باید در داخل محصول به جای اضافه کردن بر آن صورت گیرد . نمونه بارز این گروه شامل تجهیزات تخصصی و محصولات صنعتی از قبیل تجهیزات ساختمانی ،کامیون های سنگین و تجهیزات تخصصی پزشکی محسوب می شود . برخلاف گروه نخست ،ارجحیت های مشتری درباره گروه اخیر محصولات از ثبات و دوام بیش تری برخودار است.
هزینه یابی هدف برای استفاده در محصولات گروه اول ،به دلیل گسترده انتخاب دامنه کارآمدی های محصول توسط تولید کننده مناسب تر است. از این رو ، نوع معمول مهندسی ارزش به کار گرفته شده درباره این گروه از واحدهای تجاری تحت عنوان تجزیه و تحلیل وظیفه ای شهرت دارد. تجزیه و تحلیل وظیفه ای فرایندی است که برای بررسی عملکرد و هزینه هر وظیفه عمده یا کارآمدی محصول صورت می پذیرد. در این حالت ،دست آورد کلی مورد درخواست درباره هر وظیفه هنگامی قابل قبول خواهد بودکه هزینه تمامی وظایف کمتر از حدقیمت تمام شده هدف باشد.
” تجزیه و تحلیل وظیفه ای فرایندی است “
در این مقطع ، از سرمشق قراردادن رقیبان برای تعیین مزیت رقابتی کارآمدی مورد نظر نیز استفاده می شود. برای مثال ، در عرضه یک نرم افزار جدید هر نوع وظیفه تازه مورد درخواست در ویرایش نو از لحاظ هزینه و زمان مورد نیاز برای توسعه با رقبا مورد مقایسه قرار گیرد. در این بررسی ،هدف عبارت از تعبیه یک بسته کارآمدی در نرم افزار متناسب با ارجحیت های مورد نظر مشتری و در عین حال پایین نگهداشتن هزینه نسبت به سطوح هزینه مورد هدف خواهد بود .
در مثال دیگر ، بهبود امنیت در یک خودرو از طریق اضافه کردن کیسه هوا در آن صورت می گیرد . این تصمیم براساس تجزیه و تحلیل مشتری و تأثیر مساعد نصب کیسه هوا بر ارجحیت های مورد نظر مصرف کننده از یک سو و تجزیه و تحلیل وظیفه و مقایسه آن با قیمت تمام شده از سوی دیگر صورت می گیرد. با این حال ، حتی اگر نصب کیسه هوا در خودرو توجیه داشته باشد . با توجه به محدودیت قیمت تمام شده هدف ممکن است استقرار یک سیستم صوتی پیشرفته تا زمان عرضه مدل جدید خودرو به تأخیر افتد.
” تجزیه و تحلیل طراحی ، روش معمول مهندسی ارزش در محصولات بشمار می رود ”
تجزیه و تحلیل طراحی ، روش معمول مهندسی ارزش در محصولات گروه دوم ، محصولات تخصصی و صنعتی ، بشمار می رود . در این ارتباط ، یک گروه طراح اقدام به آماده سازی چندین طرح ممکن در باره محصول نموده ، و سپس هر یک از طرح ها ، شامل مجموعه ای از کار آمدی های مشابه ، با عملکرد و هزینه های مختلف مقایسه می شود . در پایان ، از مهندسی ارزش و از روش سرمشق قرار دادن رقبا برای راهنمایی گروه طراح و کمک به آماده سازی طرح هایی در سطح پایین ترین هزینه و برخورداری از مزیت رقابتی استفاده خواهد شد . گروه طراح با مشارکت کارشناسان مدیریت هزینه یک طرح را که با ارجحیت های مشتری همخوانی داشته و هزینه آن بیشتر از قیمت تمام شده هدف نیست را گزینش خواهند کرد.
————————————————————————————-
برای دریافت مشاوره مدیریت و خدمات حسابداری با ما در تماس باشید :
تلفن ۱ : ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۲
تلفن ۲ : ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۳
فکس : ۸۸۲۰۵۷۶۶ ۲۱ ۹۸++
Email: Info@ArghamNegar.com