تغییرات در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی
درخصوص تغییرات در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی در قانون جدید باید گفت با عنایت به تصویب و ابلاغ قانون دائمی ارزش افزوده و اجرایی شدن آن از تاریخ 13 دی ماه 1400 ، براساس فصل دهم قانون مذکور شامل مواد «۵۴ تا ۴۶» برخی مواد قانون مالیاتهای مستقیم در رابطه با دادرسی مالیاتی تغییراتی یافته است که باید مورد توجه کلیه مودیان مالیاتی واقع گردد .
براساس مواد قانونی فوق تغییرات در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی به شرح زیر می باشد :
– هیاتهای حل اختلاف مالیاتی دارای استقلال کامل می باشند
– صرفا اداره امور دبیرخانهای هیاتهای حل اختلاف مالیاتی و تشکیل جلسات هیاتها برعهده سازمان امور مالیاتی است
– انشای رای توسط قضات بازنشسته یا حقوقدانان مطلع به عمل آمده و به امضای تمامی اعضا میرسد.
– انشای رای با رعایت اصل عدالت و بیطرفی کلیه اعضا و متکی به اسناد و مدارک مثبته و دلایل و شواهد متقن در همان جلسه و یا حداکثر ظرف سه روز کاری پس از برگزاری جلسه صورت می پذیرد
در رابطه با تغییرات در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزشافزوده ماده «۲۴۴» قانون مالیاتهای مستقیم را بشرح زیر اصلاح نموده است :
تشکیل هیاتهای حل اختلاف مالیاتی ماده ۵۰، متن زیر جایگزین ماده (۲۴۴) قانون مالیاتهای مستقیم و تبصرههای آن میشود و به این قانون تسری مییابد:
ماده ۲۴۴- مرجع رسیدگی به کلیه اختلافهای مالیاتی جز در مواردی که ضمن مقررات این قانون مرجع دیگری پیشبینی شده، هیات حل اختلافات مالیاتی است. هر هیات حل اختلاف مالیاتی از سه نفر بهشرح زیر تشکیل میشود:
۱– یک نفر نماینده سازمان امور مالیاتی کشور
۲– یک نفر از میان قضات بازنشسته یا حقوقدانان مطلع در امور مالیاتی با شرط وثاقت و امانت به درخواست سازمان امور مالیاتی و انتخاب رییس کل دادگستری هر استان
۳– یک نفر نماینده از اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، اتاق تعاون ایران، جامعه حسابداران رسمی ایران، جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران، مجامع حرفهای، اتاق اصناف ایران، شورای اسلامی شهر، کانون وکلا، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده که برای مدت سه سال منصوب میشوند. مودی همزمان با اعتراض به برگ تشخیص یا مطالبه مالیات یکی از مراجع این بند را به عنوان نماینده خود جهت شرکت در جلسات هیات حل اختلاف مالیاتی معرفی میکند. در صورتی که برگ تشخیص مالیات ابلاغ قانونی شده باشد و یا همزمان با تسلیم اعتراض به برگ تشخیص در مهلت قانونی مودی انتخاب خود را اعلام نکند، با توجه به نوع فعالیت مودی یا موضوع مالیات مورد رسیدگی، از بین نمایندگان مزبور با رعایت تبصره (۵) این ماده یک نفر انتخاب میشود.
تبصره ۱- جلسات هیاتهای حل اختلاف مالیاتی با حضور هر سه عضو رسمیت مییابد و رای هیات با اکثریت آرای قطعی و لازمالاجراست، ولی نظر اقلیت باید در متن رای قید شود.
تبصره ۲- هیاتهای حل اختلاف مالیاتی دارای استقلال کامل بوده و صرفا اداره امور دبیرخانهای هیاتهای حل اختلاف مالیاتی و تشکیل جلسات هیاتها برعهده سازمان امور مالیاتی است. انشای رای با رعایت اصل عدالت و بیطرفی کلیه اعضا و متکی به اسناد و مدارک مثبته و دلایل و شواهد متقن در همان جلسه و یا حداکثر ظرف سه روز کاری پس از برگزاری جلسه، توسط نماینده بند (۲) این ماده به عمل آمده و به امضای تمامی اعضا میرسد. مودی یا نماینده قانونی وی مجاز به حضور کامل در جلسه و ارائه دفاعیات به صورت کتبی یا شفاهی است. اظهارات شفاهی باید در صورتجلسه قید شود و به امضای وی برسد. سازمان امور مالیاتی به منظور اعمال نظارت موثر بر عملکرد هیاتهای حل اختلاف مالیاتی، مکلف است نسبت به مستندسازی فرآیند برگزاری جلسات هیات به نحو مقتضی اقدام کند.
—————————————————————————————————————————
برای دریافت مشاوره مالیاتی و دریافت کلیه خدمات با ما در تماس باشید :
تلفن ۱ : ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۲
تلفن ۲ : ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۳
فکس : ۸۸۲۰۵۷۶۶ ۲۱ ۹۸++
Email: Info@ArghamNegar.com