گروه بندی مشاغل براساس ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم
درخصوص گروه بندی مشاغل براساس ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم باید گفت ، براساس مفاد ماده 95 که مقرر می دارد صاحبان مشاغل موظفند دفاتر و یا اسناد و مدارک حسب مورد را که با رعایت اصول و ضوابط مربوط از جمله اصول و ضوابط مربوط به تنظیم دفاتر تجاری موضوع قانون تجارت در خصوص تجار تنظیم میگردد برای تشخیص درآمد مشمول مالیات، نگهداری و اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس آنها تنظیم کنند.
همچنین براساس مفاد مفاد ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم مقرر گردیده به منظور تعیین نوع دفاتر، اسناد و مدارک و روشهای نگهداری آنها اعم از ماشینی(مکانیزه) و دستی و نمونه اظهارنامه مالیاتی با توجه به نوع و حجم فعالیت حسب مورد برای مودیان مذکور و نیز نحوه ارائه آنها برای رسیدگی و تشخیص درآمد مشمول مالیات آیین نامه اجراییآیین نامه اجرایی توسط سازمان امور مالیاتی تنظیم گردد .
براساس آیین نامه مذکور گروه بندی مشاغل صورت پذیرفته و کلیه مشاغل به سه گروه تقسیم شده اند . گروه بندی مشاغل براساس ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم به شرح زیر می باشد :
مشاغل گروه اول :
مشاغلی که در گروه اول قرار می گیرند عبارتند از :
1- مشاغلی که مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا ده برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده * طبق آخرین برگ مالیات قطعی ** عملکرد سال 1391 . به بعد که تا تاریخ پایان دی ماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد ، هرکدام بیشتر از مبلغ سی میلیارد ریال باشد .
2-اشخاص ذیل فارغ از حجم فعالیت از لحاظ انجام تکالیف جزء مؤدیان گروه اول محسوب می شوند :
- دارندگان کارت بازرگانی (وارد کنندگان و صادر کنندگان ).
- صاحبان کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بهره برداران معادن دارای جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از وزارتخانه ذی ربط .
- صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر.
- صاحبان بیمارستان ها ،زایشگاه ها ،کلینیک های تخصصی .
- صاحبان مشاغل صرافی .
- فروشگاههای زنجیره ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذی ربط .
تکالیف مالیاتی مشاغل گروه اول :
نگهداری دفاتر روزنامه و کل یا سایردفاتر حسب مورد ، متکی به اسناد و مدارک ، با رعایت مقررات مندرج در ماده(6) آیین نامه اجرایی مربوط به نوع دفاتر ، اسناد و مدارک و روشهای نگهداری نگهداری آنها موضوع ماده 95 اصلاحی مصوب 1394/04/31 قانون مالیات های مستقیم .مؤدیان برای ثبت و پلمپ دفاتر روزنامه و کل باید قبل از شروع سال مالیاتی (شمسی) با مراجعه به سامانه جامع ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری ، درخواست خود جهت دریافت دفاتر پلمپ شده را براساس دستورالعمل موجود در سامانه مذکور طی و کد رهگیری دریافت کنند.
مشاغل گروه دوم :
مشاغلی که در گروه دوم قرار می گیرند عبارتند از :
مشاغلی که مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا ده برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده * طبق آخرین برگ مالیات قطعی * عملکرد سال 1391 . به بعد که تا تاریخ پایان دی ماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد ، هرکدام بیشتر از مبلغ ده میلیارد و تا سی میلیارد ریال باشد .
تکالیف مالیاتی مشاغل گروه دوم :
نگهداری اسناد و مدارک معاملات از قبیل اسناد درآمدی فروش کالا یا ارائه خدمات و سایر درآمد ها و اسناد خرید کالا ، خدمات و دارایی و سایر اسناد هزینه های انجام شده به تفکیک و به ترتیب تاریخ وقوع هریک از رویدادهای مالی برای هرسال مالیاتی و تنظیم صورت درآمد و هزینه ماهیانه و سالانه خود در چارچوب فرم های زیر :
-صورت درآمد و هزینه ماهیانه مؤدیان گروه دوم
-صورت درآمد و هزینه سالانه مؤدیان گروه دوم
مشاغل گروه سوم :
مشاغلی که در گروه سوم قرار می گیرند عبارتند از :
مؤدیانی که در گروه های اول و دوم قرار نمیگرند جزء گروه سوم محسوب می شوند .
تکالیف مالیاتی مشاغل گروه سوم :
نگهداری اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود از قبیل اسناد درآمدی فروش کالا یا ارائه خدمات و سایر درآمدها و اسناد خرید کالا و خدمات و نیز اسناد هزینه انجام شده برای هر سال مالیاتی و تنظیم خلاصه درآمد و هزینه سالانه ، در چارچوب فرم « خلا-صه درآمد و هزینه سالانه گروه سوم .»
—————————————————————————————————————————
برای دریافت مشاوره مالیاتی و نیز آگاهی کامل از قوانین موضوعه با ما در تماس باشید :
تلفن ۱ : ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۲
تلفن ۲ : ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۳
فکس : ۸۸۲۰۵۷۶۶ ۲۱ ۹۸++
Email: Info@ArghamNegar.com