موسسه خدمات حسابداری ارقام نگر آماده خدمات رسانی و مشاوره در زمینه خدمات حسابداری ، خدمات مالیاتی و مشاوره تامین اجتماعی به تمامی سازمان ها و شرکت های میباشد. برای مشاوره با ما در ارتباط باشید.
چرخه های معاملاتی شرکتها

چرخه های معاملاتی شرکت ها

چرخه های معاملاتی شرکت ها

چرخه های معاملاتی شرکت ها

چرخه های معاملاتی شرکت ها در قالب سه چرخه معاملاتی شامل چرخه  مخارج ، چرخه تبدیل و چرخه  درآمد ، پردازش می شوند . این سه چرخه در تمامی سازمان ها اعم از انتفاعی یا غیر انتفاعی وجود دارند . به طوری که  ، هر سازمان :

  • مخارجی را برای تحصیل منابع متحمل می شود ( چرخه مخارج )،
  • از طریق تولید یا خدمات ارزش افزوده ایجاد می کند ( چرخه تبدیل ) و
  • درآمدهایی را از منابع برون سازمان کسب میکند (چرخه درآمد).

چرخه های معاملاتی شرکت ها – چرخه مخارج:

 عالیت های تجاری با تحصیل مواد  اولیه ، دارایی و نیروی کار و از طریق مبادله وجه نقد برای آنها شروع می شود ( چرخه مخارج ). اغلب تراکنش هایی که در چرخه مخارج انجام می شود به صورت اعتباری ( بین طرفین معامله ) است . پرداخت واقعی وجه نقد ، معمولاً در تاریخی بعد از تاریخ تحصیل کالا و خدمات صورت می گیرد . بین این دو تاریخ ممکن است چند روز و گاهی اوقات چندین هفته فاصله بیافتد . بنابراین ، از دیدگاه سیستمی ، تراکنش های چرخه مخارج دو بخش : فیزیکی ( تحصیل کالا ) و مالی ( پرداخت وجه نقد به تأمین کننده ) دارد . هریک از این بخش ها توسط یک زیر سیستم جدا از زیر سیستم ها چرخه مخارج ،پردازش می شود .

چرخه های معاملاتی شرکت ها شامل سه چرخه اصلی مخارج ، تبدیل و درآمد می باشد .

  • سیستم خرید /حساب های پرداختنی : این سیستم ، نیاز به تحصیل موجودی کالای فیزیکی ( از قبیل مواد اولیه) را شناسایی می کند و برای رفع آن به تأمین کنندگان سفارش می دهد . هنگامی که کالایی دریافت می شود ، سیستم رویداد خرید ا ثبت می کند؛ از این طریق که موجودی کالا را افزایش می دهد و یک حساب پرداختنی ایجاد می کند که می بایست بعدها پرداخت شود .
  • سیستم پرداخت نقدی : هنگامی که تعهدی برای شرکت از طریق سیستم خرید ایجاد می شود . سیستم پرداخت نقدی در زمان سررسید ، پرداخت را شناسایی و منابع را به تأمین کننده پرداخت می کند ؛ سپس رویداد را از طریق کاش وجه نقد و حساب های پرداختنی ثبت می نماید .
  • سیستم حقوق و دستمزد : این سیستم ، داده های مربوط به استفاده از نیروی کا ر را برای هر یک از کارکنان جمع آوری می کند ؛ حقوق آنها را محاسبه می کند و چک حقوق را به آنها پرداخت می نماید. از نظر مفهومی ، سیستم حقوق موردی خاص از سیستم خرید و پرداخت نقدی است ؛ اما به علت پیچیدگی حسابداری مسائل مرتبط با حقوق ، اغلب سازمانها از یک سیستم جداگانه برای پردازش رویدادهای مربوط به آن استفاده می کنند .
  • سیستم دارایی ثابت :این سیستم ، تراکنش های مربوط به تحصیل ، نگهداری و واگذاری دارایی های ثابت را پردازش می کند . دارایی های ثابت ، اقلامی تقریباً دائمی هستند که در اغلب مواع بخش بزرگی از سرمایه گذاری های مالی شرکت را به خود اختصاص می دهند ؛ زمین ، ساختمان ، تجهیزات ، ماشین آلات و وسایل نقلیه . نمونه ای از این دارایی ها هستند .

چرخه های معاملاتی شرکت ها – چرخه تبدیل :

چرخه تبدیل از دو زیر سیستم اصلی : سیستم تولید و سیستم بهای تمام شده تشکیل شده است . سیستم تولید شامل برنامه ریزی، جدول بندی و کنترل تولید فیزیکی از طریق فرایندهای تولیدی است . این سیستم ، میزان نیاز به مواد اولیه ، تصویب (مجوز ) میزان کاری می بایست انجام شود ، ارسال مواد اولیه به خط تولید و هدایت کالای در جریان ساخت در مراحل مختلف تولید را در بر میگیرد . سیستم بهای تمام شده نیز در جریان اطلاعات بهای تمام شده مربوط به تولید ( مواد اولیه ، دستمزد و سربار ) نظارت می کند . اطلاعاتی که این سیستم محاسبه و تهیه می کند برای ارزش گذاری موجودی کالا ، بودجه بندی ،کنترل بهای تمام شده ، گزارش عملکرد و تصمیم های مدیریتی مانند تصمیم به خرید یا ساخت استفاده قرار می شود .

شرکت های تولیدی ، مواد اولیه را از طریق چرخه تبدیل به کالای ساخته شده تبدیل می کنند . چرخه تبدیل در شرکت های بازرگانی و خدماتی ، مشهود و رسمی نیست . با این حال ، این شرکت ها هم درگیر فعالیت های چرخه تبدیل می شود که حجم آنها در هنگام توسعه و آماده سازی محصول و خدمت قابل فروش به اوج می رسد ؛ آماده سازی محصولات و خدمات برای بازرا و تسهیم منابع مانند استهلاک دارایی های مشهود و نامشهود و پیش پرداخت هزینه به دوره مناسب از مله این فعالیت ها می باشند .

اگرچه شرکت های بازرگانی بر خلاف شرکت های تولیدی ، این فعالیت ها را به طور رسمی و از طریق زیر سیستم های چرخه تبدیل پردازش نمی کنند . در مقابل برخی مؤسسات خدمات مانند مؤسسات حسابرسی ، شرکت های حقوقی و مشاوره ای بهای خدمات خود را از طریق سیستم بهای تمام شده مشابه با شرکت های تولیدی به مشتریان ردیابی می کنند .

چرخه های معاملاتی شرکت ها – چرخه درآمد :

شرکت ها ، کالاهای ساخته شده خود را از طریق چرخه درآمد به مشتریانشان می فروشند . چرخه درآمد شامل فرآیندهای فروش نقدی ، فروش اعتباری ، دریافت وجه نقد مرتبط با فروش های اعتباری است . تراکنش های چرخه درآمد نیز یک بخش فیزیکی و یک بخش مالی دارد که می بایست به صورت جداگانه پردازش شوند .

  • پردازش سفارش فروش ( سیستم سفارش فروش ): بخش اعظم فروش به صورت اعتباری انجام می گیردو شامل فعالیت های تهیه سفارش فروش ، اعتباردهی ، ارسال محصول ( یا ارائه خدمات ) به مشتری ، تهیه و ارسال صورت حساب  به مشتری و ثبت رویدادهای فروش در حساب هاست ( حساب های دریافتنی ، موجودی کالا ، هزینه و فروش ).
  • دریافت نقدی : در ارتباط با فروش های اعتباری ، ممکن است چندین روز یا هفته طول بکشد وجه نقد مرتبط با کالا یا خدمت ارائه شده دریافت شود . سیستم پردازش دریافت نقدی شامل جمع آوری وجه نقد ، سپرده گذاری وجه نقد در بانک و ثبت ان رویداد ها در حساب ها می باشد ( حساب های دریافتنی و وجه نقد).

—————————————————————————————————————–

برای دریافت مشاوره و اطلاعات کامل درخصوص خدمات طراحی سیستم مالی  با ما در تماس باشید :

تلفن ۱ :  ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۲

تلفن ۲ :  ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۳

فکس :    ۸۸۲۰۵۷۶۶   ۲۱  ۹۸++

Email: Info@ArghamNegar.com

ضعیفمتوسطخوبخیلی خوبعالی
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *