موسسه خدمات حسابداری ارقام نگر آماده خدمات رسانی و مشاوره در زمینه خدمات حسابداری ، خدمات مالیاتی و مشاوره تامین اجتماعی به تمامی سازمان ها و شرکت های میباشد. برای مشاوره با ما در ارتباط باشید.

نقل و انتقال املاک بیش از دو بار درسال

نقل و انتقال املاک بیش از دو بار درسال

نقل و انتقال املاک بیش از دو بار درسال

نقل و انتقال املاک بیش از دو بار درسال

نقل و انتقال املاک بیش از دو بار درسال

نقل و انتقال املاک بیش از دو بار درسال براساس مفاد تصویب نامه شماره  63189/ت42687ک مورخ 1388/03/24 مشمول مالیات بر درآمد موضوع فصول چهارم وپنجم باب سوم  وسایر مقررات قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود. به عبارتی نقل و انتقال املاک بیش از دو بار درسال توسط اشخاص حقیقی و حقوقی حسب مورد مشمول مالیات مشاغل و یا مالیات شرکتها خواهد بود .

براساس مفاد تصویب نامه مذکور کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که نقل و انتقال املاک بیش از دو بار درسال را دارند بایستی اظهارنامه مالیاتی ارائه نموده و مالیات مربوطه را پرداخت نمایند .

لازم به توضیح است خرید املاک وحق واگذاری محل به نام همسر و فرزندان تحت تکفل نیز مشمول مقررات این تصوب نامه خواهد بود. همچنین در این موارد صدور گواهی موضوع ماده 187  قانون مالیاتهای مستقیم علاوه بر رعایت سایر مقررات ماده مذکور در خصوص اشخاص مشمول این تصویب نامه منوط به پرداخت مالیات علی الحساب مربوطه نیز می باشد.

لازم به ذکر است مفاد این تصویب نامه درخصوص نقل و انتقال املاک بیش از دو بار درسال در مراکز استانها و شهرهای بیش از صد هزار نفر جمعیت بر اساس آخرین سرشماری جاری خواهد بود .

متن مفاد تصویب نامه شماره  63189/ت42687ک مورخ 1388/03/24 به شرح زیر می باشد :

وزارت مسکن وشهرسازی- وزارت امور اقتصادی ودارائی- وزارت کشور – وزارت بازرگانی- وزارت دادگستری
 
وزیران عضو کارگروه موضوع بند «الف» تصویب نامه شماره 29238/ت40001هـ مورخ  1387/03/19 به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب نمودند:
1- نقل وانتقال املاک وحق واگذاری محل (زمین، واحدهای مسکونی، تجاری، اداری وغیره) توسط اشخاص بیش از دو بار در سال در خصوص املاک وحق واگذاری خریداری شده از ابتدای سال 1388 شغل محسوب شده و درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی از محل انتقال آنها در مراکز استانها و شهرهای بیش از صد هزار نفر جمعیت بر اساس آخرین سرشماری حسب مورد مشمول مالیات بر درآمد موضوع فصول چهارم وپنجم باب سوم وسایر مقررات قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود.
تبصره 1- اشخاص موضوع این بند ملزم به رعایت قوانین ومقررات مربوط در خصوص تسلیم به موقع اظهارنامه بوده وهمچنین مکلفند مالیات متعلق را در هنگام انتقال هر یک از املاک با حق واگذاری فوق مطابق دستورالعملی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تهیه وبه واحدهای مالیاتی ابلاغ خواهد کرد، به صورت علی الحساب پرداخت نمایند.
تبصره 2- صدور گواهی موضوع ماده (187) قانون مالیاتهای مستقیم علاوه بر رعایت سایر مقررات ماده مذکور در خصوص اشخاص مشمول این بند منوط به پرداخت مالیات علی الحساب موضوع تبصره (1) نیز می باشد.
تبصره 3- خرید املاک وحق واگذاری محل به نام همسر وفرزندان تحت تکفل نیز مشمول مقررات این بند خواهد بود.
تبصره 4- املاکی که پس از خرید بر اساس قانون ومقررات شهرداری تبدیل به ساختمان نوسازی شده باشند، مشمول مالیات موضوع این بند نخواهند بود.
“نقل و انتقال املاک وحق واگذاری محل درصورتی که بیش از 2 بار درسال صورت پذیرد  مشمول مالیات مشاغل و شرکتها می باشد ” 
2- کمیسیون تقویم املاک موضوع ماده (64) قانون مالیاتهای مستقیم مکلف است ارزش معاملاتی املاک را برای محاسبه مالیات بر نقل وانتقال قطعی املاک ومالیات بر اراضی بایر موضوع ماده (15) قانون ساماندهی وحمایت از تولید وعرضه مسکن –مصوب 1387- به صورت پلکانی در سال 1388 به میزان بیست وپنج درصد، در سال 1389 به میزان پنجاه درصد، در سال 1390 به میزان هفتاد و پنج درصد ودر سال 1391 به میزان صد در صد قیمت روز تغییر دهد.
تبصره- ارزش معاملاتی تعیین شده موضوع این بند برای محاسبه اولین نقل وانتقال املاک نوساز موضوع ماده (77) قانون مالیاتهای مستقیم وسایر مالیاتها، عوارض وهمچنین سایر وجوهی که به مأخذ ارزش معاملاتی محاسبه واخذ می شود، ملاک عمل نخواهد بود. مبنای محاسبه موارد یاد شده بر مبنای آخرین ارزش معاملاتی ملاک عمل سال 1387 خواهد شد.
3- این تصویب نامه جایگزین تصویب نامه شماره 216664/ت41830ک مورخ 1387/11/21 می شود.
این تصویب نامه در تاریخ 1388/03/17 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

————————————————————————————————————-

برای دریافت مشاوره مالیاتی و نیز آگاهی کامل از قوانین موضوعه  با ما در تماس باشید :

تلفن ۱ :  ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۲

تلفن ۲ :  ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۳

فکس :    ۸۸۲۰۵۷۶۶   ۲۱  ۹۸++

Email: Info@ArghamNegar.com

ضعیفمتوسطخوبخیلی خوبعالی
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *