ارسال معاملات فصلی تجمیعی
ارسال معاملات فصلی تجمیعی یکی از مسائلی می باشد که همیشه مورد سوال واقع می گردد . دراین مطلب به علل و چگونگی ارسال معاملات فصلی تجمیعی می پردازیم .
سازمان امور مالیاتی، براساس قوانین ومقررات جاری هرساله حد نصاب معاملات را تعیین می نماید . لازم به توضیح است براساس مفاد آیین نامه تبصره 3 ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم درصورتی که صورتحساب خرید دارای مبلغی کمتر از 5 درصد ( یک بیستم ) حد نصاب معاملات کوچک باشد را می توان به صورت تجمیعی در صورت معاملات ارسال کرد در نتیجه نیاز به درج کد اقتصادی و یا کد ملی فروشنده نخواهد بود . نکته قابل توجه اینکه ارسال فاکتور های خرید به صورت تجمیعی تنها در خصوص خرید از اشخاص حقیقی موضوعیت داشته و در صورتی که خرید ها از اشخاص حقوقی صورت گیرفته باشد ارسال معاملات فصلی تجمیعی موضوعیت نخواهد داشت .
کدام فاکتورهای خرید را تجمیعی ارسال کنیم ؟
درصورتی که فاکتورهای خرید دارای شرایط زیر باشد ، می توان به صورت تجمیعی ارسال نمود :
- اولین و مهمترین شرط این نکته است که مبلغ صورتحساب کمتر از 5 درصد حد نصاب معاملات کوچک باشد
- مجموع صورتحساب های خرید از یک شخص کمتر از حد نصاب باشد و فاکتورها خرد نشده باشد
- تنها صورتحساب های خرید از اشخاص حقیقی را می توان تجمیعی ارسال نمود
- جمع کل عدد تجمیعی در هر دوره کمتر از درصد کل معاملات ارسالی باشد
نکته 1 : صورتحساب های خرید از اشخاصی که مشمول ثبت نام درنظام مالیاتی و دریافت کد اقتصادی نیستند را نیز می توان به صورت تجمیعی ارسال نمود .
نکته 2 : صورتحسابهای خرید از اشخاص حقیقی موضوع ماده ۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم شامل فعالان در زمینه فعالیتهای کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبورعسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغانداری، احیای مراتع و جنگلها، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات هستند را نیز می توان به صورت تجمیعی ارسال نمود .
———————————————————————————-
برای دریافت خدمات مشاوره مالیاتی و خدمات حسابداری با ما در تماس باشید :
تلفن ۱ : ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۲
تلفن ۲ : ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۳
فکس : ۸۸۲۰۵۷۶۶ ۲۱ ۹۸++
Email: Info@ArghamNegar.com