موسسه خدمات حسابداری ارقام نگر آماده خدمات رسانی و مشاوره در زمینه خدمات حسابداری ، خدمات مالیاتی و مشاوره تامین اجتماعی به تمامی سازمان ها و شرکت های میباشد. برای مشاوره با ما در ارتباط باشید.

آیین نامه تلفیق لیست بیمه و مالیات

آیین نامه تلفیق لیست بیمه و مالیات

آیین نامه تلفیق لیست بیمه و مالیات

آیین نامه تلفیق لیست بیمه و مالیات

آیین نامه تلفیق لیست بیمه و مالیات

آیین نامه اجرایی بند (ب) ماده (۴) قانون برنامه هفتم بیشرفت فهرست تلفیق لیست بیمه و مالیات

ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند.

الف – سازمان سازمان امور مالیاتی کشور

ب سازمان بیمه گر کلیه سازمان و صندوقهای فعال در قلمرو بیمه های اجتماعی قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین  اجتماعی مصوب ۱۳۸۳ که نسبت به دریافت حق بیمه از واحدهای کسب و کار مطابق با قوانین و مقررات مربوطه اقدام  می نمایند.

ج – سامانه درگاه مشترک بیمه و مالیات موضوع بند (ت) ماده (۴) قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

د حق بیمه کلیه وجوهی که به موجب تکالیف قانونی و تحت عناوینی نظیر حق بیمه یا کسور بازنشستگی توسط کارفرمای  ذیربط به سازمانهای بیمه گر مربوطه جهت بهره مندی کارکنان بیمه شده از مزایای قانونی پرداخت می گردد.

هـ مالیات مالیات بر درآمد حقوق موضوع فصل سوم از باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم

و کار فرما کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی دارای واحدهای کسب و کار که مکلف به کسر و پرداخت مالیات کارکنان خود به  سازمان و حق بیمه واحد مربوطه به سازمان بیمه گر ذیربط می باشند.

ز کسب و کار به هر نوع فعالیت تکرار شونده و مشروع اقتصادی از قبیل تولید خرید و فروش کالا و خدمات به قصد کسب  منافع اقتصادی اطلاق میشود.

ح فهرست تلفیقی فهرست واحد که حاصل ترکیب فهرست موضوع ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم و صورت مزد و  حقوق سازمان بیمه گر ذیربط است و قابل ثبت در سامانه بوده و در برگیرنده تمامی اقلام اطلاعاتی حقوق و دستمزد مورد نیاز  سازمان و سازمان بیمه گر مربوطه می باشد.

آیین نامه تلفیق لیست بیمه و مالیات

ماده ۲ اعلام فهرست سازمانهای بیمه گر ذیربط به سازمان بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و تشخیص  واحدهای کسب و کار بر عهده سازمان می باشد.

تبصره – در صورت وجود ابهام در تشخیص مصادیق سازمانهای بیمه گر ذیربط و یا واحدهای کسب و کار، موضوع در کارگروهی  متشکل از نمایندگان سازمان رییس کارگروه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور، بررسی و در  چارچوب قوانین و مقررات اتخاذ تصمیم خواهد شد.

ماده ۳- سازمان مکلف است تا پایان سال اول قانون برنامه هفتم پیشرفت و با رعایت احکام این آیین نامه، سامانه را به منظور  دریافت فهرست تلفیقی از کارفرمایان راه اندازی نماید.

ماده ۴ سازمان بیمه گر ذیربط مکلف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه اقلام اطلاعاتی مورد نیاز جهت  اعمال در فهرست تلفیقی را به سازمان ارسال نماید.

ماده ۵ سازمان مکلف است بر اساس اقلام و عناوین اعلامی توسط سازمان بیمه گر ذیربط نسبت به طراحی و تهیه فهرست  تلفیقی و درج آن در سامانه اقدام نموده و دسترسی لازم را برای واحدهای کسب و کار فراهم نماید.

تبصره ۱ در صورت عدم ارسال اقلام اطلاعاتی مذکور توسط سازمان بیمه گر ذیربط در مهلت یاد شده فهرست تلفیقی تهیه شده  توسط سازمان مبنای اخذ اطلاعات از کارفرما می باشد.

تبصره ۲- هرگونه تغییر در اقلام و عناوین مذکور توسط سازمان بیمه گر ذیربط جهت ثبت در سامانه به سازمان اعلام و برای  فهرست تلفیقی دو ماه بعد ملاک عمل خواهد بود. تغییرات اقلام و عناوین یادشده توسط مراجع قضایی تابع مفاد احکام قطعی  صادره قضایی است.

تبصره – هرگونه تغییرات احتمالی که در فرآیند تعیین مالیات بر درآمد حقوق، مطالبه و وصول مالیات توسط سازمان  شناسایی شود. در سامانه ثبت گردد.

آیین نامه تلفیق لیست بیمه و مالیات

ماده ۶- سامانه باید با رعایت موارد زیر طراحی و اجراء گردد.

الف فهرست تلفیقی را پس از دریافت از کارفرما جهت انجام محاسبات حق بیمه به صورت برخط به سازمان بیمه گر ذیربط  ارسال نماید.

ب امکان واریز مستقیم حق بیمه توسط کارفرما به حساب بانکی سازمان بیمه گر ذیربط از طریق درگاه پرداخت سازمان  بیمه گر مربوطه را داشته باشد.

ج در صورت ارسال فهرست تلفیقی اصلاحی از سوی کارفرما به سامانه در مواعد قانونی مراتب را به صورت برخط به سازمان  بیمه گر مربوطه برای بررسی و اقدام قانونی لازم ارسال نماید.

ماده ۷ کارفرما مکلف است پس از راه اندازی سامانه نسبت به ارسال فهرست تلفیقی موضوع این آیین نامه از طریق سامانه  اقدام نماید.

تبصره ۱ کارفرمایان فاقد ثبت نام در سامانه و یا جدید مکلفند نسبت به ثبت نام در سامانه و ارسال فهرست تلفیقی کارکنان  خود اقدام نمایند.

تبصره ۲ سازمان و سازمان بیمه گر ذیربط مکلفند اطلاع رسانی لازم را به نحو مقتضی به ذینفعان مرتبط به عمل آورند.

ماده ۸ سازمان بیمه گر ذیربط مکلف است پس از دریافت فهرست تلفیقی از سامانه حق بیمه سهم بیمه شده و کارفرما را به  صورت برخط محاسبه و در سامانه به کار فرما جهت پرداخت وجه اعلام نماید.

ماده ۹ چنانچه پس از بررسی سازمان و یا سازمان بیمه گر ذیربط و یا بر اساس احکام قطعی مراجع قضایی یا قانونی ذیصلاح هر گونه مغایرتی در فهرست تلفیقی ارسالی توسط کارفرما با میزان مزد و حقوق واقعی پرداخت شده به کارکنان محرز گردد.  سازمان بیمه گر ذیربط و یا سازمان مکلفند اقدامات قانونی لازم را برای اعمال حساب و یا وصول کبری حق بیمه یا مالیات  حسب مورد بعمل آورند.

ماده ۱۰ وصول حق بیمه در خصوص اشخاص فاقد کارفرما نظیر فعالیتهای خویش فرمایی و بیمه شدگان اختیاری و کارفرمایان  غیر مشغول فصل مالیات بر درآمد حقوق از شمول احکام این آیین نامه خارج بوده و تابع ضوابط حاکم بر سازمان بیمه گر شیرین  می باشد.

مبصره – پرداخت حق بیمه اختیاری موضوع بند (ج) ماده (۲۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت و بند (۴) ماده (۲) قانون  تأمین اجتماعی توسط کارفرمایان به سازمان تأمین اجتماعی بر اساس فهرست تلفیقی امکان پذیر می باشد.

آیین نامه تلفیق لیست بیمه و مالیات

ماده ۱۱ در اجرای تبصره بند (ت) ماده (۴) قانون برنامه هفتم پیشرفت و ماده (۳۸) قانون تأمین اجتماعی در مواردی که  انجام کار به صورت مقاطعه پیمانکاری به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار میشود اقدامات زیر انجام خواهد شد.

الف – سازمان تأمین اجتماعی مکلف است حداکثر از پایان سال اول برنامه نسبت به دریافت الکترونیکی اسناد قراردادهای  پیمان ثبت اطلاعات قرارداد الحاقات اصلاحات فخ ابطال خاتمه و صورت وضعیتها از طرفین قرارداد و دستگاههای  اجرایی ذی ربط اقدام نماید.

سازمان تأمین اجتماعی مکلف است هم زمان با ثبت اطلاعات قرارداد و همچنین در موارد تغییرات آتی قرارداد، نسبت به اعلام  نرخ و مبلغ حق بیمه بر اساس تعهدات طرفین و همچنین صدور مفاصا حساب نهایی در سامانه اقدام لازم را به عمل آورد.

ب به منظور تسهیل و تسریع در امر انعقاد قراردادهای مذکور و اجرای قوانین و مقررات وزارت امور اقتصادی و دارایی  وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه کشور و سایر دستگاههای اجرایی ذیربط مکلفند در چارچوب قانون  مدیریت داده و اطلاعات ملی مصوب ۱۴۰۱ امکان ارسال الکترونیک داده ها از سامانه مودیان مالیاتی، سامانه تدارکات  الکترونیکی دولت (ستاد و پایگاه اطلاعات قراردادهای کشور را به سامانه موضوع این آیین نامه فراهم نمایند.

تبصره – مرکز توسعه تجارت الکترونیک مکلف است قبل از انعقاد قراردادهای پیمانکاری یاد شده توسط اشخاص مشمول  سامانه تدارکات الکترونیک دولت اقلام اطلاعاتی مورد نیاز جهت تعیین ضریب حق بیمه پیمان را به سامانه سازمان تامین  اجتماعی جهت تعیین نرخ حق بیمه مربوطه ارسال نماید.

تبصره ۲- در صورتی که قرارداد توسط واحد متولی در هر دستگاه اجرایی ذیربط و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه محرمانه  تشخیص داده شود. اطلاعات مورد نیاز قرارداد جهت تعیین ضریب پیمان نظیر نوع قرارداد تاریخ شروع تاریخ پایان و مبلغ  قرارداد توسط واحد متولی به سازمان تامین اجتماعی ارائه می گردد.

ب سازمان تأمین اجتماعی مکلف است ظرف مدت پنج (۵) روز کاری پس از دریافت اسناد قرارداد، نسبت به صدور ردیف

پیمان و تعیین نرخ حق بیمه از طریق سامانه اقدام و به کارفرما ابلاغ نماید.

ت کلیه دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی غیر دولتی موضوع بندهای (ب) و (ت) ماده (۱) قانون برنامه هفتم پیشرفت  و شرکتها و مؤسسات تابعه و وابسته به آنها مکلفند نسبت به کسر حق بیمه از هر صورت وضعیت متناسب با ضریب پیمان  و واریز آن به حساب سازمان تأمین اجتماعی اقدام نمایند. در این صورت کارفرما ملزم به نگهداری پنج درصد مبلغ بهای کل  کار با رعایت مفاد ماده (۳۸) قانون تأمین اجتماعی نمی باشد.

ت در صورت درخواست کارفرما یا مقاطعه کار مبنی بر دریافت گواهی دوره ای سازمان تأمین اجتماعی مکلف است نسبت به  صدور گواهی الکترونیک بر اساس میزان کارکرد اعلام شده اقدام نماید.

ج سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با اتمام دوره قرارداد و پس از دریافت حق بیمه کامل نسبت به صدور مفاصا حساب  الکترونیکی اقدام نماید.

ج سازمان تأمین اجتماعی مکلف است ظرف مدت یک سال از ابلاغ این آیین نامه نسبت به تدوین جدول ضرائب مقطوع  حق بیمه قراردادهای پیمان متناسب با نوع و مشخصات آنها و اعمال آن در محاسبات مربوطه پس از تصویب در مراجع قانونی  ذیربط اقدام نماید.

ماده ۱۲ – سازمان مکلف است با رعایت ماده (۲۳۲) قانون مالیاتهای مستقیم و قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی – مصوب  ۱۴۰۱، کلیه اطلاعات سامانه در حوزه بیمه ای را به صورت برخط در اختیار پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان قرار دهد.

ماده ۱۳ وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی سازمان امور مالیاتی کشور و تعاون کار و رفاه اجتماعی سازمان تأمین  اجتماعی مکلفند گزارش عملکرد این آیین نامه را در سه ماه یک بار به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات اقتصادی و  اجتماعی مجلس و دفتر هیأت دولت ارسال نمایند.

این آیین نامه در …. ماده ….. تبصره در تاریخ ….. به تصویب هیئت وزیران رسید و از تاریخ ابلاغ، لازم الاجراء می باشد          .

 

د آیین نامه اجرایی تلفیق لیست بیمه و مالیات

تلفیق لیست بیمه و مالیات

————————————————————————————————————

برای دریافت مشاوره و نیز کلیه خدمات حسابداری و مشاوره مالیاتی  با ما در تماس باشید :

تلفن ۱ :  ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۲

تلفن ۲ :  ۰۲۱۸۸۱۹۱۴۸۳

فکس :    ۸۸۲۰۵۷۶۶   ۲۱  ۹۸++

Email: Info@ArghamNegar.com

بازگشت به صفحه اصلی 

ضعیفمتوسطخوبخیلی خوبعالی (No Ratings Yet)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + پانزده =